Eindelijk oplossing bruggenproblematiek: alle bruggen open en enkel nog veerpont

Een veerbootje vervangt de gepensioneerde brug

Binnenkort is het definitief gedaan met de bruggenmiserie in Brugge. Via onze anonieme bron - schepen Mercedes Van Volcem van de VLD - hebben we kunnen vernemen dat er samen met de Vlaamse Waterweg een permanente oplossing is gevonden voor de bruggenproblematiek.

"Vanaf september gaan we de bruggen gewoon blijvend openzetten", aldus Van Volcem, "op die manier kunnen de schepen, en zeker de plezierbootjes en yachts, altijd ongehinderd rond Brugge varen." De bruggen worden dan op de lange termijn vervangen door een veerpont.

Opvallende beslissing

Een opvallende beslissing van De Vlaamse Waterweg, die heel lang resoluut vasthield aan de verouderde bruggen: "ze bleef maar zagen, dus we hebben gewoon ja gezegd zodat ze zou weggaan."

Betekent dit dan dat het verkeer beter zal doorstromen? "In theorie zullen mensen dan minder lang moeten wachten om de stad binnen te rijden", aldus Van Volcem, "in de praktijk weet ik het niet, ik ben nooit voor mijn praktijkexamen geslaagd." Een grondig onderzoek is er niet gevoerd.

Adverteren

Lokale handelaar Bert Stevens is minder optimistisch: "ik denk niet dat dit de verkeerschaos zal oplossen", mijmert hij, "wat we nodig hebben is wat meer gezond verstand, en investeringen op de lange termijn, om zo de bruggen te vervangen door modernere constructies."
We vertellen hem dat er ook kan worden geadverteerd op de openstaande bruggen. "Adverteren? Voor alles? Ook voor café's? En tabak en hoeren? Dan zie ik het wel goed komen", aldus de tevreden Stevens.