Man loopt tegen Smedenpoort, valt

Kenneth D. (38) uit Sint-Pieters heeft er de schrik van zijn leven opzitten. De arme stakker wandelde namelijk recht tegen de Smedenpoort.

"Ik wist niet wat me overkwam", aldus de gechoqueerde Kenneth, "ik wandelde van 't Zand naar de Platse op Sint-Andries, om goed in te pilsen voor een begrafenis. Tot ik pardoes tegen dat mastodont van een poort wandelde." De man liep zware brandwonden op en is afgevoerd naar Loppem, waar iedereen zware brandwonden heeft en dat als normaal wordt beschouwd.

Gedateerd

Waarom staat die poort er nog, vraagt schepen van openbare werken Mercedes Van Volcem (VOORuit BRUGGE) zich af: "dat is toch niet meer van deze tijd? Als we tol willen heffen op de boertjes van Varsenare kunnen we dat toch ook met een moderne péage?" De schepen heeft beloofd om daar werk van te maken van zodra ze heeft uitgedokterd hoe Facebook werkt.

Geschiedkundige Wartje Sigartje treedt de schepen bij: "de poort dateert van het kamp van de scouts "De menapiërs" in 1997. De scouts had de poort toen in hout bij elkaar gesjord. Later is de constructie vervangen door beton en asbest, de poort zoals we ze nu kennen dus."

Slachtoffer van de poort Kenneth laat nog weten dat hij gerechtelijke stappen zal ondernemen van zodra hij zijn burgerrechten terug heeft.