Schandaal in het stadhuis: schepen Esquenet krijgt al wekenlang ONTERECHT een extra schel hesp op haar broodje

Waarnemend burgemeester Esquenet doet teken om TWEE schellen hesp op haar broodje te krijgen wtf

Het spel zat flink op de wagen vorige week op het eerste College van Burgemeester en Schepenen. Het blijkt namelijk dat waarnemend burgemeester en schepen Minou Esquenet tijdens de afwezigheid van burgemeester Dirk De fauw al wekenlang een extra schel vlees op haar dagelijks broodje krijgt in de kantine.

Klokkenluider

"Dat kan echt niet door de beugel", getuigt klokkenluider Nadine Tierenteyn (56) die in de kantine van de stad werkt. "Al weken lang wordt ek belaagt door een jankende waarneemende burgemester Esquenet, zoda ze toch ma een extra schelle kaas en hespe op haar broodje krygen. Maar wy moeten ook besparen hoor. Elke schelle hespe dak tekort kom op het end van de dag, komt ut mn eigen zak!" En hele dagen met hesp rondlopen in je zakken is natuurlijk niet plezant.

Zware kritiek

Vanuit de oppositie komt nu zware kritiek aan het adres van de schepen. Fractieleider Raf Reuse verwoordt het ongenoegen van oppositiepartij Groen: "wij moeten hele dagen rauwe groenten eten en onszelf uithongeren voor dat onnozel klimaat, dan mag Esquenet ook eens normaal doen hé." We vroegen Reuse nog of hij volgende week aanwezig zal zijn op het klimaatprotest in Brussel: "fuck off ik ga naar de hoeren." Duidelijke taal dus.

Ook bij Vlaams Belang is men verontwaardigd. Fractieleider Stefaan Sintobin is uit woede langs het frietkot gepasseerd en heeft meteen vijf viandel-specials binnengewerkt. "Dat zal ze leren", reageert hij kort.

Benieuwd wat voor vuurwerk dat zal geven op de volgende gemeenteraad!