sp.a-raadslid zorgt voor opnieuw voor record in Provincieraad

In de provincieraad staan deze maand de aanpassingen van het meerjarenplan op de agenda. Door corona worden die zittingen via video conferencing gehouden. Dat zorgt er dan weer voor dat de raadsleden de tijd die zij niet aan het woord zijn creatief invullen. Raadslid Tom Willems (sp.a) zorgde zo opnieuw voor een record.

Drie dagen zit de raad al online bijeen en dat zorgt voor vele momenten van verveling bij de provincieraadsleden. Die laatste zijn dan ook creatief met de invulling van de tijd dat ze niet aan het woord zijn. Raadslid Tom Willems speelt het voetbalspel FIFA 20. Hij verloor niet minder dan 500 wedstrijdjes op het beginnersniveau. Een nieuw record! Niemand was ooit zo slecht in FIFA.

Raadslid Tom Willems werd in 2018 verkozen in de provincie

Al die verloren potjes FIFA zorgden voor heel wat frustratie bij Willems getuigt raadsvoorzitter Christof Dejaegher (CD&V), "Verschillende keren vergat hij de microfoon van zijn laptop uit te zetten. Hij stak zijn frustraties niet onder stoelen of banken. Hij onderbrak ons stelselmatig met ‘godverdomme’, ‘mo alez’ en ‘wa doet den dienen nu’." Ook tijdens de repliek op zijn vraag aan gedeputeerde Vanlerberghe (sp.a) onderbrak Willems de gedeputeerde met,"mo ‘k vragen da toch nie?!"

Het provincieraadslid zelf wil nuanceren, "500 wedstrijdjes? Nee, nee, 499. Eén match verloor ik niet. Die werd afgebroken na m’n zesde rode kaart. Ok, ik stond wel al 3-0 achter en we waren al in de 87ste minuut, maar die match had ik nog kunnen winnen. We gaan het nooit weten."

Voor Willems is het al zijn tweede record sinds hij provincieraad is. Eerder haalde hij ook al het record voor de meeste vragen in de raad. Dit record kan hij alvast dinsdag nog aanscherpen tijdens de reservezitting van de Provincieraad. “Dan ga ik wel een nieuwe controller moeten kopen, de vorige heb ik door de ruit gesmeten.”, besluit het raadslid.