Oppositie niet te spreken over onderwijsniveau: "het word erger en erger"

Oppositiepartij N-VA heeft vandaag zwaar uitgehaald naar het niveau van het onderwijs. Volgens de partij is het lage niveau helemaal de schuld van de meerderheidspartijen: 'schuldig verzuim', zo klinkt het.

"Het kán gewoon niet dat ons onderwijsniveau keer achter keer daalt", klaagt N-VA fractieleider Van Tieghem aan, "Vlaanderen was vroeger wereldtop, maar sinds de laatste tien jaar is het volledig naar de vaantjes. De partijen in de Vlaamse regering zijn gebuist." Flauwe woordspeling of niet, de partij heeft een punt.  De partijen in de laatste twee regeerperiodes (hoofdzakelijk N-VA en CD&V) en in het bijzonder de ministers van onderwijs, Pascal Smet (sp.a) en Hilde Crevits (CD&V) hebben een bijzonder magere lijst van verwezenlijkingen.

Schepen van onderwijs Ann Soete pareert de kritiek: "nonsens, in de laatste twintig jaar hebben we helemaal NIETS verandert (sic) in het Brugse onderwijs. We hanteren nog steeds dezelfde standaerden als in 1993. Mijn kleinzoon is recent nog afgestudeerd met een diploma in MS-DOS met specialisatie in Microsoft Works. Alles werkt dus perfect."

"Wij plijten wij voor moeilijkere examens", aldus N-VA, "de neergang van de Vlaamse onderweis moet ophauden." Hoe de partij dat voor elkaar wil krijgen is niet duidelijk: "de mensen die hebben gestudeerd zullen dat wel uitzoeken."