Bussen in Brugge worden vervangen door Paardentram

Afgelopen woensdag verraste de grootste partij van Brugge CD&V met een opmerkelijk voorstel: het voorstel van kleinere bussen in de binnenstad komt er waarschijnlijk niet, dus moeten we op zoek naar alternatieven. Het antwoord: een paardentram.

Het was vorig burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) die het idee lanceerde om in de binnenstad enkel nog met kleine elektrische bussen rond te rijden. De Lijn lag echter altijd dwars dus van die plannen kwam weinig in huis. Huidig burgemeester De fauw en zijn partij gooien nu dus de handdoek in de ring, maar niet zonder met een alternatief te komen.

Een mogelijke vervanger voor buslijn 14

"De normale bussen stoppen aan de stadspoorten, waar men dan kan overstappen op een paardentram", zo stelt Pieter Marechal, fractieleider van CD&V in de gemeenteraad. Volgens de fractieleider zijn de Bruggelingen al langer vragende partij voor een tram: "en die komt er nu ook. Het is niet bepaald elektrisch, maar we kijken om elektriciteit te genereren uit de uitwerpselen van de paarden. Daarmee kan je bijvoorbeeld je smartphone opladen."

Bruggeling Jean Mestdagh (56) verwelkomt de nieuwe tramlijnen alvast: "een paardentram is tegelijkertjd veel authentieker, maar ook moderner."