Open Vld Brugge is duidelijk: geen WK tijdrijden in 2021 zonder MR

Afgelopen weekend werd het parcours voor de WK-tijdrit van volgend jaar tussen Knokke en Brugge voorgesteld. Alles lijkt vast te liggen, maar dat is buiten Open Vld gerekend. De Brugse afdeling wil namelijk dat haar Waalse zusterpartij ten alle tijde betrokken is bij de organisatie van het WK.

"We zijn klaar en duidelijk", reageert schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld), "zonder onze zusterpartij willen we het WK niet organiseren. Het liberalisme gaat niet over taal. Ik kan geen Frans, en Bouchez geen Nederlands. Dat is toch geen probleem? Misschien is het zelfs best dat ik hem niet versta. Toch hangen wij aan elkaar als een siamese tweeling. Als mossel en friet. Als mijn darmen en een lintworm."

Duidelijke taal dus, maar wat betekent dit voor het WK? Volgens onze expert wielrennen Marnix Snuyven wil de MR een Belgisch compromis nastreven en het WK-parcours naar Waver in Waals-Brabant verhuizen. Omdat de rekening van het WK intussen volledig is afbetaald door Vlaanderen kan dat perfect, legt George-Louis Bouchez uit: "*brabbelt iets in het Frans*."

Het voorkeursparcours van de MR

Vlaamse wielerliefhebbers zijn furieus

De Vlaamse wielerliefhebbers en politieke partijen zijn furieus. Voormalig Brugs havenvoorzitter en huidig CD&V-voorzitter Joachim Coens verwoordt de verontwaardiging uitstekend: "h- h- hebb- en we d-daarvoor Dudzele h-helemaal n-naar de kloten beholpen en die l-lege autostrade (A11, nvdr) aangelegd? Nu w-we eindelijk de vruchten van ons w-werk live op t- televisie kunnen zien tijdens de koers w-willen de Walen dat van ons afnemen? Ik ben v-verontwaardigd." Goed gezegd Joachim, klinkt het vanuit de wandelgangen. Joachim straalt. Elke week gaat het beter.

MR reageert

De MR voelt zich misbegrepen en heeft intussen uitvoerig gereageerd op de hetze met het volgende perscommuniqué:

*een heel stuk in het waals en dan vijftien pagina's met geposeerde foto's van Bouchez*

Hopelijk is hiermee het brandje geblust en alls opgeklaard, maar in de Belgische politiek weet je nooit. Wordt ongetwijfeld vervolgd.