NIEUWSFLASH: Ronny Deila keert terug naar Brugge

Ronny Deila zorgt ervoor dat hij zeker op de ploegfoto staat

Nu Club Brugge torenhoog favoriet is in de titelstrijd in de JPL Pro League en het aan de vooravond staat van een potentiële Europese stunt, branden er maar twee vragen op ieders lippen: "Hoe kijkt Ronny Deila hiernaar?" en "Waar hangt die pipo tegenwoordig uit?"

Grote vis

Het antwoord kwam er deze morgen tijdens een persconferentie in het Parochiaal Centrum van Steenbrugge, waar KSK Steenbrugge met trots hun gloednieuwe T1 voorstelde, niemand minder dan ex-Club coach Ronny Deila. De Brugse Stem reporters Adelheid Van Volcem (AVV) en Valerie Van Kessel (VVK) waren erbij.

"We zijn zeer verheugd om deze grote vis aan de haak te hebben kunnen slaan" steekt KSK voorzitter en bekend vinoloog Marc Verschanst van wal. "Dankzij de afgang bij de Club was de prijs astronomisch gedaald en na onze jaarlijkse kaas- en wijnavond en twee extra tombola’s in De Valckaert in het naburige Oostkamp hadden we voldoende bijeen gespaard om én Deila te betalen én subiet nog een vat te trakteren. Olé!"

Geen sprookje

"Ken Bruhhe in m’n erte", zo laat Ronny Deila voor het eerst in twee maand van zich horen. "Kijk, het verhaal bij Club Brugge met zijn narcistische dikkenekvoorzitter Bart Verhaeghe en zijn zwakke kern is inderdaad geen sprookje geweest. Maar ik heb mijn hart aan de stad verloren, dus een terugkeer naar Brugge was voor mij onvermijdelijk” verklaart de Noor, "het was dat of Gentbrugge."

Op de vraag waarom hij niet voor seizoensrevelatie Cercle kiest, antwoordt hij kort en bondig: “Ik heb wel nog een beetje eergevoel hoor. (maakt zich misbaar door een aftrekgebaar te maken en vervolgens zijn tong tussen zijn twee vingers te steken). Ronny is back bitches!"

Deila inspireert zijn spelersgroep door te vertellen dat ze te zwak zijn om kampioen te spelen in Vierde Provinciale

Volgens Deila zouden er ook heel wat gelijkenissen bestaan tussen KSK Steenbrugge en eersteklasser Club. "Toen ik afgelopen zaterdag ging kijken naar de derby tussen Steenbrugge en Dosco Sint-Kruis en de hoeveelheid dikke en tandeloze marginalen langs het plein zag staan, voelde dit meteen als thuiskomen. Zeker toen de wat nichterige mandekker van Dosco, Spanjaard Franco Demonos, tijdens de match voor janet werd uitgescholden en na de match door de harde kern van KSK in frieten werd geslagen, voelde ik mij als vanouds terug op Jan Breydel.

Naast Deila trok KSK als T2 Sadio Demba aan, gewezen Senegalees international en ex-uitbater van het teloorgegane Brugse café Doo Wop. "Hij kent iets van voetbal én hij kan pinten tappen. Wat wil een mens nog meer?" aldus een gelukkige voorzitter Verschanst.

(RT)