Nieuw seizoen Kulderzipken met nieuwe acteurs op komst

Goed nieuws voor de fans van "Kulderzipken", de jeugdserie uit de jaren '90: er komt een reboot op Netflix. Tegelijkertijd werden drie nieuwe acteurs aangekondigd, wat ook meteen de reden was voor schrijver Hugo Matthysen en de voltallige originele cast om af te haken.

Topcast

Toch hoeft dit geen probleem te zijn, met Brugs burgemeester Dirk De fauw en schepenen Nico Blontrock en Franky Demon kan de serie een topcast voorleggen. "Het wordt alleszins levendiger dan Aircrash Investigation", vertelt de schrijver van de nieuwe serie, de Bruggeling Hongaar Dewael. "Maar ik kan niet klagen. Franky is een topacteur. Daarnet speelde hij nog een janet met overgewicht, en nu zit hij volledig in de rol van verwarde kleuter. Straf."

Rollen

De rollenverdeling ligt ook al vast: burgemeester De fauw speelt de koning, Franky Demon is Kulderzipken zelf en Nico Blontrock is het kasteel. Voor burgemeester Dirk De fauw is het trouwens niet de eerste rol. Weinigen weten dat de burgervader in 1994 meespeelde in een Chinese remake van "De Leeuw Van Vlaanderen", en in 1996 de hoofdrol vertolkte in de cultfilm "25 Centimeter Plezier".

Over het plot is nog weinig geweten. Over het algemeen zou het gaan over een oude koning die de pensioenleeftijd heeft bereikt en maar wat zit aan te modderen. Kulderzipken zou dan weer ambitie hebben om het koningschap op te nemen, maar mist wat daadkracht en mentale capaciteiten om het tot een goed einde te brengen.

De serie verschijnt in 2025 op Netflix en wordt volledig gefinancierd met het geld van de Arco-spaarders.