Nico Blontrock's flatulentie houdt gasprijzen in Brugge gelukkig laag

De gasprijzen stabiliseren zich momenteel, maar toch blijven ze bijzonder hoog. Dit is onder meer het gevolg van de aantrekkende economie door het harde werk van de Vlaming, en de luie Nederlander die te mottig is om consistent gas te blijven leveren van hun gasreserves in de Noordzee - de enige rijkdom die het land nog bezit. Gelukkig blijft Brugge buiten schot.

"Dat klopt, dat heeft de hanzestad aan mij te danken", glundert een winderige schepen Nico Blontrock (CD&V), "ik zocht al een tijdje een afvoer voor mijn buikwind, ik ben blij dat ik ze eindelijk nuttig kan gebruiken. Voordien stak ik gewoon een verlengstuk van de airco in het stadhuis in mijn reet. Dat blies dan aan windkracht tien het kantoortje van de burgemeester in."

Kot bijna afgebrand

Dat kon burgemeester Dirk De fauw maar matig appreciëren, en dus werd er naar een oplossing gezocht. "Eerst dacht ik dat het aan de lijfgeur van de rare vrienden van Franky lag, tot ik een dikke sigaar wou opsteken om de overwinning van Club te vieren, en bijna het kot afbrandde. Toen wist ik: hier kan ik iets mee doen." De burgemeester ging prompt aan de slag en sloot de gleuf van schepen Blontrock aan op het stedelijk gasnetwerk.

De gevolgen zijn bijzonder positief voor de Bruggeling: voor bijna elke Bruggeling is de gasfactuur hetzelfde gebleven of zelfs gedaald, terwijl in de rest van het land de gasprijs bleef stijgen. Enkel op Sint-Pieters is er helemaal geen verandering te merken, onder meer omdat men er nooit de moeite heeft gedaan om een gasleiding aan te leggen. "Hebben we toch niet nodig, met de oorsmeer van Nicole kunnen we de hele buurt van kaarsen voorzien", klinkt het bij een anonieme inwoner.

Linzensoep

Voor schepen Blontrock is er minder goed nieuws: tot het einde van de winter moet de cultuurschepen namelijk linzensoep met ajuinen eten. "Ik mag af en toe eens zondigen en over het algemeen is alles wat levendig is en ferm fermenteert wel goed. 'Beer van Brugge' is dus uit den boze, dat bier is zo dood als de ambities van de Vlaamse regering. Ik bekijk nog de mogelijkheden als het gaat over culturele evenementen die ik moet bijwonen, maar als ik gewoon blijf ruften in een lege bidon dan gaat daar niemand over klagen."