Man met kater daagt op voor verkeerde trouw, nu gelukkig getrouwd met wildvreemde vrouw

Vrijdag 5 november is een dag die Frank Stevens (37) uit Sint-Kruis nog lang zal herinneren: na een avondje goed doorzakken voor zijn vrijgezellenfeestje stond Frank de dag nadien in de verkeerde kerk, voor het verkeerde huwelijk. Frank is dan toch maar getrouwd.

"Het is allemaal een beetje voorbij gevlogen", getuigt Frank na zijn huwelijksfeest, "Sandr- (richt zich tot de vrouw naast hem: "hoe noem je eigenlijk?") - Wendy bedoel ik. Wendy en ik zijn desondanks bijzonder gelukkig." Een groot misverstand met een gelukkig einde dus, terwijl we het restaurant uitwandelen. "Hoezo, je woont in Zuienkerke??", horen we Frank nog uitroepen.

Kleine kroegentocht

Het begon allemaal met wat biertjes in café Het Verdriet Van België op het Kraanplein in Brugge. De vriendengroep van Frank had een kleine kroegentocht georganiseerd. Niks zwaars, zei zijn neef Gijs, maar voor ze het goed en wel beseften was het 6u 's ochtends, hadden ze elk tien shotjes Jäger in zich, en stonden ze elk met een fles rum in de hand. De trouw met zijn aanstaande Sandra Cools in de kerk van Sint-Kruis was gepland om 11u de volgende dag.

Frank's neef Gijs staat bekend als een Jägermeisterliefhebber

Gelukkig viel Frank om klokslag kwart voor elf uit zijn bed door de stevige ruftgeur die in de kamer hing, dus haastte hij zich als een Hollander op een koopjeszondag naar de Sint-Catharinakerk op Assebroek. Daar stond Wendy Devreese al een uur te wachten op haar toekomstige, Thierry Depierre uit Sint-Jozef. Helaas voor Wendy verdween Thierry enkele uren voor de ceremonie, omdat zijn vrienden hem voor te lachen in een camion onderweg naar Bulgarije hadden gestoken. Wendy had alle hoop opgegeven, maar toen kwam Frank plots de kerk binnengestrompeld.

Indringende geur

"Het eerste wat ik dacht is 'amai, Thierry heeft eens een hemd aan' en het tweede dat ik dacht was 'jong wat een ruftgeur'", getuigt Wendy, "ik had helemaal niet door dat het om een andere man ging." En dus ging de ceremonie door. vijftien minuten later waren Frank en Wendy een getrouwd koppel.

Frank en Wendy zijn ondanks alles gelukkig getrouwd

Na de ceremonie en tijdens de receptie begon het te dagen bij Frank dat hij helemaal niemand van de aanwezige gasten kende. "Bovendien moesten we het hele gebeuren naar buiten verplaatsen na klachten van de grootouders over de indringende ruftgeur die er hing", vertelt de bruid Wendy verder. Toen Frank eindelijk volledig ontnuchterd was en Wendy hem confronteerde met de feiten, besloten ze toch om samen verder te gaan. "Anders moet ik helemaal terug naar Sint-Kruis en mijn achterband van mijn fiets staat plat", verklaart Frank de merkwaardige beslissing, "anyway, nu kunnen we eens goed doordrinken."

Man met kater hele dag aan het werk... bij verkeerde bedrijf
Alain Devliegher (47) uit Dudzele was duidelijk nog niet over zijn kater. De werknemer van Huurland werkte de volledige dag per ongeluk bij een ander bedrijf.