Bruggeling is ontgoocheld in vaccin en wil zich laten "ontvaccineren"

Peter Van Nieuwenhove

Vijftiger Peter Van Nieuwenhove uit Sint-Andries heeft te kennen gegeven dat hij zich graag zou willen "ontvaccineren". Volgens Van Nieuwenhove heeft hij onvoldoende vrijheden teruggewonnen, en heeft het vaccin dus "gelogen".

"Ik wil er van af"

Het is een nieuw begrip, ontvaccineren, maar eigenlijk verschilt het niet zo veel van het zich laten ontdopen bij de katholieke kerk. "Het is al enkele weken dat ik me bijzonder ontevreden voel over de effectiviteit van het vaccin, maar nu we allen terug mondmaskers moeten dragen en afstand moeten houden ben ik volledig zeker: ze mogen hun vaccin terug hebben", zo schrijft Peter.

Volgens Peter is ongeveer vijftig procent van de gehospitaliseerde coronapatiënten gevaccineerd, en bewijst dat dus dat vaccineren helemaal geen verschil maakt. "Ik wil er van af."

Een selectie 'helende stenen', die volgens Peter de immuniteit ten goede komen (foto: Bol.com, €3,99)

Hoe het ontvaccineren precies in zijn werk weet voorlopig niemand, al is Van Nieuwenhove overtuigd dat dat 'allemaal niet zo moeilijk is'. Peter heeft namelijk een artikel zien passeren op Facebook over hoe dat precies moet, maar hij vindt het niet meer terug omdat hij verder is blijven scrollen. "Desalniettemin - hij pauzeert enkele seconden om de gravitas van dat woord te laten bezinken - desalniettemin moet de regering inzetten op een stevig coronabeleid die ook alternatieven exploreert, zoals natuurlijke immuniteit en kleine blauwe steentjes die je in doosjes op het internet kan kopen. Je krijgt trouwens korting als je er meerdere tegelijk koopt."

Sociale media

De buitengewone actie van de Bruggeling doet heel wat stof opwaaien op sociale media. 'Onverantwoord' vinden de meesten, maar Peter krijgt ook opvallend veel bijval: "ik heb in augustus Johnson&Johnson gekregen, maar eigenlijk deed ik maar alsof, net na de injectie heb ik het allemaal terug uitgepist", schrijft Francesco Deventer op de Facebookgroep "alle boeren zijn homos".

Ook academicus Roger Deprest, die school heeft gelopen aan de 'UNIVERCITY OF LIVE", schrijft lovende woorden: "vroger hadden we aleen naturrlijke midellen zoals amfetamin met vodka of acid...... ze mogen me platspijten met vaccins niks beters dan natuurlijke midelen." Uit goede bron hebben we vernomen dat Roger intussen is overleden aan - in eigen woorden - 'een hoestje'.

Tenslotte verwoordt Monica Keersebilck het overheersende gevoel bij de sceptici: "4-1 was overdreven, Club speelde goed mee."