Na voorbeeldige communicatie van federale regering, mag plexiglas op terras in Brugge?

Het nieuws sloeg in als een bom: plexiglas mag dus toch niét gebruikt worden als vervanging van de 1,5 meter tussen tafels op een terras. De federale regering communiceerde het nieuws tijdig en correct, de dag voor de grote heropening.

Terwijl het eigenlijke ministeriële besluit nog niet is afgewerkt ("dat is echt moeilijk en we gaan deze namiddag op teambuilding gaan karten", dixit de woordvoerder van de federale regering), communiceert de regering nu luttele uren voor de heropening van de horeca dat plexiglas geen waardige vervanging is voor anderhalve meter afstand tussen tafels.

Minister Annelies Verlinden (CD&V) legt de laatste hand aan het ministrieel besluit

"Plexiglas is een uitheems product en voelt dan ook goedkoop aan", vertelt kamerlid van meerderheidspartij CD&V Franky Demon aan onze reporter in de Wetstraat, "we raden dan ook aan om te opteren voor massief eik, of als het echt moet - spaanderplaten." Enkele minuten later zien we enkele jongeren het kamerlid zijn portefeuille afnemen en in zijn kloten schoppen. Wij komen niet tussen.

Niet akkoord in Brugge

Met deze plexiglasregels is men het er in Brugge echter niet mee eens. Horecabaas Bart Van Eeghem - beter bekend als "de vetzak van de Markt" - vindt de materiaalkeuze minder belangrijk: "ik ben geen fan van eikenhout, maar dat is mijn mening. Gelukkig heeft de federale regering ruim op voorhand gecommuniceerd over de regels rond de terrassen, stel je voor dat ze alles rap rap op het laatste moment hadden gedaan, dan zaten we pas echt in de shit."

Ook het Brugse stadsbestuur vindt dat plexiglas best moet kunnen: "maar gelukkig dat de federale regering goed werk levert en alles tijdig aan haar burgers communiceert. Dat is toch het belangrijkste", reageert burgemeester De fauw.

Hart onder de riem

Tenslotte wil ook de Brugse burger de federale regering een hart onder riem steken. Bruggeling Hongaer Dewael, bekend bij het publiek omdat zijn pa in de bak zit, schrijft een open brief: "bedankt federale regering voor alles weer super goed te regelen en alles mooi op tijd en niet in den duik te communiceren. Chapeau! Nu de zomer er aankomt zullen jullie wel weer een ingenieus doch duidelijk en verstaanbaar systeem uitdokteren om iedereen te klo- helpen genieten."