Familie van burgemeester woedend: "waarom mogen we niet voorsteken bij vaccineren?"

In Sint-Truiden hangt er al een week lang spanning in de lucht. De reden: de burgemeester Veerle Heerens (CD&V) heeft heel wat familie en vrienden laten voorsteken bij het vaccineren. Bij de familie De fauw reageert men woedend.

"Al wekenlang vraag ik aan Dirk of hij me er niet tussen kan nemen", reageert Patricia De fauw, de tante van Dirk, "maar wij zijn weer te min voor meneer." Ook broer Danny De fauw is niet tevreden. Danny is 37 en een succesvol zakenman in de Albanese onderwereld: "nooit heb ik mijn broer nodig gehad, nu vraag ik één klein prikje - het liefst Pfizer - en dan is het alweer teveel."

Haatberichten

De burgemeester reageert dan weer ontstemd: "ik krijg sinds kort bijzonder veel haatberichten. Enfin, vroeger ook al, maar nu vooral van mijn eigen familie. Hier, lees dit eens (de burgemeester toont ons zijn smartphone)"

 • Mama
 • Hey Dirkje, komt dat vaccin dan in orde?
 • Dirk De fauw
 • Ma, dat kan ik niet doen
 • Ik heb je dat al gezegd
 • Mama
 • jong heb ik daarvoor een zoon
 • stuk verdriet
 • Dirk De fauw
 • mama doe niet flauw
 • zie je graag x
 • Mama
 • fokking janet
 • je gaat slagen vangen
 • we gan vechten, gie en ik
 • Dirk De fauw
 • Ma...
 • Mama
 • ga nog wa bloemetjes rondbrengen bij de marginalen
 • mongool

En daar houdt het niet op voor de burgemeester. Ook zijn eigen vrouw zet druk om een vaccin te krijgen, maar de burgemeester wil van geen wijken weten.

 • Schattie
 • Poezetje vergeet mijn vaccin niet he
 • Dirk De fauw
 • schat kan niet, zou in de gazet komen
 • Schattie
 • vint denk je dan nooit eens an je familie???
 • en aan je kinders?
 • alez, "jouw" kinders
 • Dirk De fauw
 • Hoe bedoel je? Zie je graag schattie
 • Schattie
 • jaja schattie, hele dagen pinten hijsen met de sossen
 • maar voor 1x iet te doen voe je vrouwe?
 • zieje mss een homo????
 • Dirk De fauw
 • Maar Schattie denk aan de media!
 • kmaak het goed op onze rondreis door het meetjesland dit jaar
 • ik pak wa geld van de kampioenenviering van de club, da wordt toch niets
 • Schattie
 • sossenpoeper

Maar ook vader Roger De fauw laat zich niet onbetuigd. Ondanks het feit dat hij amper kan lezen of schrijven, probeert hij toch zijn gedacht te zeggen.

 • Pa
 • nachterlikkn
 • Dirk De fauw
 • Pa wat is er
 • lukt het een beetje met de gsm
 • Pa
 • beja vint hele dagen tetten kieken in de zetel
 • je moe je ma aar tote zien
 • Dirk De fauw
 • pa... Komaan
 • Pa
 • kiezige vint