Na Bruges-in-a-box, Sint-Pieters-in-a-box grandioos succes (bij druggebruikers)

Nadat enkele handelaars de handen in elkaar hadden geslagen om "Brugge in een doosje" te lanceren - een collectie van échte Brugse producten zoals kant, bier en achterklap - lanceert sociaal ondernemer Dennis Devuyst nu zijn "Sint-Pieters-in-a-box".

Onmiddellijk na de lancering van de Sint-Pietersbox bleek het een razend succes te zijn. Ondernemer en uitvinder Dennis legt uit: "oorspronkelijk hadden we enkele artisanale producten uit de buurt geselecteerd zoals brood en chocolade, maar al snel hadden we door dat we toch geen janetten zijn hé. Daarop hebben we het roer volledig omgegooid en de box volgestopt met harddrugs." Met succes.

Organisch en lokaal

De omslag werd goed ontvangen in de ruige buurten op Sint-Pieters, waar de twee voornaamste bezigheid het kweken van puppy's voor consumptie en druggebruik zijn. "Machtig vint", reageert buurtbewoner Stijn Kerels uit de Potentestraat, "XTC, MDMA, twintig gram wiet, en allemaal op en top Brugs!"

De Sint-Pietersbox

Al enkele jaren gebruikt Kerels enkel organische en lokale verdovingsmiddelen, dus voor de Sint-Pieternaar is de box een echt godsgeschenk. "Ze noemen me hier al jaren 'de Hippie' om met me te lachen, maar nu zien ze het belang van lokaal shoppen wel in. Ze noemen me hier trouwens ook de baby-eter, maar dat is minder relevant voor dit nieuwsbericht."

Coupon populair bij ouderen

Ook de bijhorende coupon om samen met schepen Pablo Annys (Vooruit) lijntjes te leggen in buurthuis De Wissel kan op veel bijval rekenen, vooral bij de oudere populatie. Anette (25) is de oudste inwoner van Sint-Pieters die nog haar beide benen heeft en ze kijkt er erg naar uit: "al meer dan een jaar kunnen wij bejaarden enkel nog thuis snuiven, ik wil mijn vrijheid terug", reageert Anette uit de gevangenis nadat ze opgepakt werd voor een verkeersovertreding en vier moorden. "Corona was voor iedereen zwaar", voegt ze daar nog aan toe.

Sociaal ondernemer Dennis Devuyst broedt alvast op een plan om de box te exporteren naar andere wijken zoals Koolkerke en Sint-Jozef, twee wijken die een vergelijkbare drugconsumptie hebben. "Maar eerst gaan we vechten in het Astridpark en om 't Zand."