Geen begrip voor terrorist Conings: "dit doe je niet tijdens de Giro"

De militair Jurgen Conings, die zich sinds gisteren schuilhoudt in de bossen van Limburg, kan op weinig begrip rekenen van de gemiddelde Vlaming.

"Schande om dit net nú te gaan doen", vindt Bruggeling Kurt Vercruysse, defensiespecialist en wielerfan, "de Giro is volop bezig, iedere dag wordt het klassement overhoop gegooid. En dan moet die Conings alle gazetten kapen met zijn stomme wormenkop? Hoe moet ik nu weten wie tijd verliest?"

Volgens Vercruysse kon Jurgen Conings gerust enkele weken gewacht hebben: "tussen de Giro en de Tour is het een stuk minder druk, toen kon Jurgen gerust zijn kamp gebouwd hebben en in alle rust in de bossen verder spelen."

Militair Jurgen Conings

Club is not amused

Ook bij voetbalploeg Club Brugge is men 'not amused', zeker nu de titel bijna binnen is. "Als het nog misloopt, dan slepen we Anderlecht voor de rechter. Voor terroristische activiteiten", reageert een misnoegde CEO Vincent Mannaert. Jurgen Conings staat bekend als Anderlechtsupporter, en dus ook als micropenisdrager en lelijke mens.

Het parket van Brugge heeft de mogelijke klacht alvast ontvankelijk verklaard en onderzoekt proactief de lege bankrekeningen van de Brusselse voetbalploeg. "We hebben tot nu toe geen sporen van illegale geldstromen ontdekt, ook niet bij Jurgen. Die had trouwens niks meer op zijn rekening staan, de sukkel. Je zou voor minder in een bos gaan kruipen", reageert woordvoerder van het parket Benny Schoutte.

Wat er nog zal gebeuren met Jurgen Conings is niet zeker, "maar alstublief: pak hem vóór de Zoncolan etappe op zaterdag", smeekt Kurt Vercruysse nog.