Moeten we last-minute kerst annuleren? "Ik zal het nog niet verklappen", aldus burgemeester

De komende weken zien er niet rooskleurig uit: de opkomst van de omikron-variant baart iedereen zorgen, "terwijl de gedwongen submissie en vernedering van traditieclub Cercle toch meer zorgen baart", dixit Vinoloog Marc Verschanst, "of de povere kwaliteit van de Bourgognes van dit jaar."

Desondanks neemt onder andere buurland Nederland de vlucht vooruit en gaat ze voor een harde lockdown. "Men is er bijzonder bang van de omikron-variant", aldus Verschanst, "omikron is voor de Hollander bijna net zo erg als een normale prijs betalen voor een product, zonder afdingen."

Die harde maatregelen kunnen binnenkort ook wel eens in België gelden, al bestaat er nog steeds de hoop dat Vlaams minister-presidient Jan Jambon (N-VA) blijft vechten voor zijn beproefde strategie: niks doen tot het te laat is.

Geheim plan

Burgemeester Dirk De fauw bevestigt evenwel dat er wel degelijk een plan bestaat om de omikron-variant te bestrijden, maar dat dat plan momenteel nog uiterst geheim is.

"We willen de mensen niet storen tijdens hun voorbereidingen voor hun eerste kerstfeest in twee jaar, laat ze toch genieten van de inkopen, het shoppen, receptjes vissen, ..." De fauw mijmert weg. "Ik ga nog niet zeggen wat we gaan doen. Laat het een verrassing zijn."

De burgemeester zal zijn finale beslissing bekend maken op vrijdag 24 december via het platform 'Onlyfans'.

Last-minute

Partijgenoot en recent verkozen tot tweede populairste schimmelsoort  Franky Demon (CD&V) is harder: "als het moet verbieden we gewoon terug alles, dat is tegenwoordig toch de normaliteit. Maar uiteraard wachten we tot iedereen zijn inkopen heeft gedaan, dan verdient de middenstand er ook nog iets mee."

Afwachten is dus de boodschap!