Missen is menselijk: Luc klapt per ongeluk voor inbrekers in plaats van zorg

Luc Severs (45) uit de Sint-Pieters-Tuinwijk maakte enkele dagen geleden wel een erg gênante fout: Luc klapte namelijk per ongeluk voor de inbrekers en overvallers, in plaats van de zorgmedewerkers.

"Dat was niet de bedoeling, maar helaas het kwaad is geschied", betreurt Luc, "ik was al een goeie tien minuten bezig met klappen voor ik mijn abuis doorhad." Luc dacht dat zijn fout geen grote gevolgen ging hebben, maar sloeg ook daar de bal mis.

"Wij voelen ons gesterkt en gesteund", reageert Andy Vaesoock van het beroepsverbond voor inbrekers, "zeker in tijden van lockdown is het bijzonder moeilijk om bij de mensen binnen te breken." Volgens Andy resulteert dit makkelijk in een omzetverlies van om en bij de vijftien gouden kettingen per dag.

Maar toch is het niet allemaal kommer en kwel. "We hebben een deel van onze business naar het internet verplaatst", vertelt de inventieve dief Raymond D., "nu er veel meer mensen zich thuis vervelen kunnen we ze perfect pakken via hun computer." Hun eerste poging om halskettingen afhandig te maken faalde, maar sindsdien heeft de bende zich gemoderniseerd: "we proberen enkel nog Paracetamol, bitcoin en toiletpapier te stelen."

Luc wordt nu mogelijk vervolgd voor criminele bendevorming.