"Competitie aflasten zonder kampioen" is enige optie volgens Cercle

Nu meer en meer duidelijk wordt dat de Play-offs wellicht niet zullen kunnen doorgaan dit seizoen, probeert men alternatieven te zoeken. Geen Play-offs en Club kampioen lijkt de meest voor de hand liggende optie, maar Cercle stelt voor om de competitie te laten beëindigen zonder kampioen.

"Het eindspel lag nog helemaal open, het zou dus niet fair zijn tegenover de andere ploegen die nog voor het kampioenschap speelden: Gent, Antwerp, Anderlecht en Cercle", reageert proxy-voorzitter Dmitry Rybolovlev vanuit lockdown in Monaco.

Daarom wil de vereniging nu stappen ondernemen. Cercle zelf, dat al gered is, wil zeker zijn van een plaats in Play-off I. "Onze spelers hebben deze winter een oefenkamp in China gedaan en Kylian heeft daar de hele spelerskern ondergeniesd, waardoor ze voor een tijdje allemaal ziek waren. Dat is niet eerlijk. Mocht dat niet gebeurd zijn, waren we nu al kampioen."

Hoe dit afloopt weten we binnenkort. De voorzitter van de voetbalbond Mehdi Bayat zit hierover deze namiddag samen met onafhankelijke de raad van bestuur van de bond (Vincent Mannaert, Bart Verhaeghe, Timmy Simons, Philip Clement en Sven Vermant, nvdr).

Het Jan Breydelstadion nokvol tijdens een match van Cercle Brugge 
Dit artikel is origineel gepost op debrugsestem.com, een satirische website en is niet serieus bedoeld. Voor klachten kun je terecht bij Club.