Man die zonder stoppen door Breydelstraatje fietst krijgt standbeeld

Rutger Banckaert (34) uit de Klaverstraat is het afgelopen weekend zonder stoppen of afstappen door het overvolle Breydelstraatje gefietst. "Dat is al van 1976 geleden, toen toenmalig burgemeester Michel Van Maele te laat was voor de titelviering van de Club", aldus huidig burgemeester Dirk De fauw, die toch ferm onder de indruk is: "chapeau."

Verstand op nul

"Ik kwam van over de Markt en was onderweg naar de Vismarkt om de match van de Club te zien, en ik wist dat het nipt ging zijn. Ik kon het me dus niet permitteren om rond te rijden via die andere overvolle straat, de Wollenstraat", legt Banckaert uit, "ik heb mijn verstand op nul gezet en ben recht door het Breydelstraatje gefietst." Op het moment van de recordpoging waren er op zijn minst 5 miljoen miljard mensen aanwezig.

In front of the Sensoji Temple in Tokyo, there is a big market where clothes, food and even offerings are sold. I snapped this picture close to the evening as the lights in the market lit up.
Een foto van veel chinezen omdat we geen andere foto van het Breydelstraatje vonden

Standbeeld

De stad overweegt nu sterk om de man een standbeeld te geven, die helemaal in het midden van het straatje moet komen. "Zo voegen we een uitdaging toe voor de volgende die het probeert", verduidelijkt De fauw, die niet verwacht dat er onmiddellijk een opvolger zal komen: "het Breydelstraatje is een natuurlijke barrière tussen de politiek in het stadhuis en het klootjesvolk van Brugge. Dankzij die muur van toeristen komt de Bruggeling hier eigenlijk nooit en kunnen we doen wat we willen tijdens de gemeenteraad: pinten drinken en achter de wijven zitten."

Niks dan appreciatie in de stad dus, ook bij andere politici: "Facking legend", aldus schepen Mathijs Goderis (Vooruit) en "wtf dude, machtig", aldus schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD).