Man die bus naar Station nam, na 14 dagen eindelijk aangekomen

André Verbiest (45) uit Sint-Pieters die op 25 maart de bus nam van op Sint-Pieters richting Station, is eindelijk aangekomen. "Korter dan ik had verwacht", reageert een opgetogen Verbiest.

"Het is de eerste keer dat ik de stadsbus neem sinds het bussenplan volledig is aangepast", legt André uit, "ik wist op voorhand dat het iets langer zou duren omdat de route was aangepast, maar niet exact hoe lang. Veertien dagen vond ik best OK."

De reiziger had gelukkig genoeg proviand meegenomen voor de trip. Buslijn 3 gaat namelijk eerst helemaal door het centrum, om daarna terug te keren naar de R30. Een vreemde omweg. Volgens De Lijn is dit de schuld van een overijverige stagiair die geen Nederlands kon en geen armen of benen had: "hij kakte ook altijd op de vloer in het kantoor en at enkel wasco's", aldus De Lijn.

De rondrit in het centrum vond Alain echter het absolute hoogtepunt: "lekker aan 10km/uur zigzaggen doorheen de straten waar de bus amper kan passeren, dat was kicken! Ik denk dat ik alle straten tussen de Markt en de Ezelpoort heb gezien." Het tweede deel van de busrit was het stuk R30 tot aan de Bloedput. Aan de Bloedput werd er een plaspauze ingelast. Daarna reed de bus onverbiddelijk door tot aan het Station. "De spanning! Dagenlang zag ik het Station opdoemen aan de rechterkant van de weg, maar we bewogen nauwelijks. Een echte nagelbijter."

De ganse familie Verbiest is erg blij dat André goed en wel is aangekomen, ze hadden hem namelijk al dood verklaard.