Belangrijke deal tussen havens Zeebrugge en Antwerpen: deel drugstrafiek gaat nu via Zeebrugge

Na constructief overleg tussen Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), de CEO van de Haven van Zeebrugge Joachim Coens en Colombiaans ambassadeur Sergio Jaramillo, is beslist om vanaf 1 juni een deel van de kolossale Antwerpse drugstrafiek via Zeebrugge te laten lopen.

Bart De Wever verduidelijkt: “Er is nu een Kali-team actief in Antwerpen. Dat is uniek. Het is nu tijd om onze aanpak te exporteren naar de parking.” De Antwerpse Haven is één van de grootste importhavens van drugs in Europa, en daar is de burgemeester duidelijk trots op.

"Om een drugsoperatie van die grootte te runnen heb je toch enige kennis van zaken nodig", gaat burgemeester De Wever verder, "de cocaïnemaffia staat op punt politieke invloed te kopen, dus wij als beroepspolitici moeten er snel bij zijn.” De Antwerpse N-VA voorzitter is dus op zoek naar de 'West-Vlaamse connectie'.

Enkele kilometers verder weg van de kust en de garnalenstank, in de stad Brugge reageert schepen Nico Blontrock (Radio 2/CD&V) opgetogen. "Ik hem mij meteen gemeld! Ik kan de perfecte draaischijf zijn tussen het cultuurleven en de drugsmaffia. Bovendien ben ik zelf een overtuigde yogasnuiver", aldus de schepen.