Lezersbrief: krijgt De Brugse Stem geld van Rusland?

Bettina Devaest (45) vraagt zich af wat de missie van De Brugse Stem is, en of die ingegeven is door het Kremlin.

Keer op keer zie ik vreemde titels opduiken: "sp.a-politica krijgt dag van nationale rouw', 'N-VA beschuldigt PVDA van communisme', ga zo maar door. Allen duidelijk met een politieke boodschap: we moeten de Belgische staat omverwerpen en communisme installeren. Men herinnert zich duidelijk niet de gruwel van het communistisch systeem. Dat De Brugse Stem zich daar zomaar achter schaart lijkt me dan ook bijzonder vreemd. Alsof ze geld krijgen toegestoken vanuit Moskou.

De politici die worden geportretteerd zijn ook altijd dezelfde: Franky Demon, Mercedes en de linksen. Ik heb altijd al gezegd dat het Brugse stadsbestuur soms vreemde beslissingen neemt. Beslissingen ingegeven door de Russen?

De reacties op Facebook zijn ook van hetzelfde niveau. Mensen reageren met 'haha', en grappige emoji's. Er is niks 'haha' aan communisme, worden deze mensen ook betaald door het Kremlin? Het lijkt erop.

De redactie van De Brugse Stem opereert ook nog eens onder schuilnamen. 'Kenny De Zeugstecker"? Stalin De Zeugstecker ja. Hoe is het mogelijk dat een nieuwsmedium met zoveel volgers volledig anoniem kan opereren? Er is dringend nood aan transparantie, wie zit achter De Brugse Stem, 'Kenny'? of Poetin?