Vuilniszak sp.a-politica niet meegenomen: stad roept drie dagen nationale rouw uit

Deze week kwam het trieste nieuws dat de vuilniszak van parlementslid en voorzitter van de gemeenteraad Annick Lambrecht (sp.a) niet werd meegenomen. Dit tot grote ergernis en frustratie van de politica.

"Ik weet niet of er ergere dingen bestaan in het leven", getuigt Lambrecht, "dit moést ik gewoon in de krant laten zetten. Zodat iedereen het weet."

De politica begrijpt niet waarom de vuilnisophalers haar zo te grazen nemen. Het is volgens haar te onduidelijk wat er nu in die blauwe zak mag en wat niet. "Plastiek, metaal en duimspijkers, de naam zegt het toch zelf? P-M-D", vervolgt de duidelijk geagiteerde politica, "ik werk hier mijn botten af, en die luiaards van het IVBO doen zelfs de moeite niet om het mee te nemen?"

De redactie van het lokaal nieuws bij Het Laatste Nieuws wist eerst niet goed wat te doen met de melding van mevrouw Lambrecht. "We kregen een telefoontje van haar, dat klopt. We vonden het alleen niet echt nieuwswaardig", aldus Joost Weethet, hoofdredacteur regio Brugge. "Toen mevrouw Lambrecht ons echter begon uit te schelden voor 'leegzakken' en luieriken, gingen we toch overstag. Belangrijke politici weten het toch altijd beter."

"Dat ze gewoon hun werk doen en mijn afval opruimen, de lelijke bebaarde criminelen", besluit Lambrecht nog.