Vanaf deze zomer moeten rokers aan de leiband in Zeebrugge

Nu dat meer en meer kustgemeenten roken verbieden op het strand, wil ook Zeebrugge nu de rokers weg van het zand. Men wil de rokers enkel nog laten roken in een afgebakende zone. Buiten die zone moeten ze aan de leiband worden gehouden.

"Dat klopt, roken is schadelijk voor de gezondheid en we houden van dingen verbieden: een perfect huwelijk", aldus burgemeester De fauw (CD&V). Dat het strand deel uitmaakt van de openbare ruimte, maakt geen verschil. "Rokers tellen eigenlijk niet mee, ze ruïneren hun eigen gezondheid terwijl de rest van ons ganse dagen slaatjes met magere kip moeten eten", vervolgt de burgemeester, "dat is niet eerlijk. Ze genieten teveel van het leven."

Na een recente bevraging bij de bevolking van Zeebrugge blijkt dat 99.5% van de deelgemeente kettingroker is en dat ook de kinderen hartig meedoen. "Roken is deel van de Zeebrugse cultuur", vertelt een misnoegde Alain Thernet (46), inwoner van de Strandwijk. "ik blijf roken tot ik erbij neerval. Onze obese burgemeester heeft hier niets te zoeken."