Lokale neerslag in Assebroek blijkt man die in lucht spuwt te zijn

Een mysterie in de Brugse deelgemeente Assebroek deze ochtend: hoewel er pas vanaf morgen regen wordt voorspeld, regende het toch een goede twee uur boven de Daverlostraat.

"Het was echt vreemd", reageert buurtbewoner Jacques Maenhout, "een helblauwe hemel, maar toch druppelde het. De regen was bovendien erg lokaal, want een straat verder bleef het wel droog." De reden waarom het opeens begon te regenen werd al snel duidelijk: op de hoek van de straat stond Wardje Begoen (24) in de lucht te fluimen.

De moeder van Ward, Hilda Devreese, vertelt dat haar zoon al altijd een speciale jongen is geweest: "Wardje heeft een erg levendige verbeelding. Toen hij jonger was probeerde hij zijn konijntje Frans te leren. Helaas voor het konijntje was dat iets te hoog gegrepen, en heeft Wardje er dan de kop van af gebeten." Deze keer speelde Wardje echter brandweer. Urenlang stond hij zijn fluimen op te rochelen om ze dan met volle kracht de lucht in te katapulteren.

De bewoners van de Daverlostraat zijn echter minder enthousiast, de hele straat ligt er tegenwoordig ondergefluimd bij. "Wie gaat dit opkuisen?", vraagt Jacques zich af, "dit is trouwens niet de eerste keer. De auto's hier zijn bedolven onder een dikke laag uitwerpselen, van toen Wardje tractor speelde."

Moeder Hilda ziet er geen graten in: "laat mijn zoon toch spelen. Morgen speelt hij trouwens bandiet. Daarvoor gaan we speciaal richting Sint-Kruis wandelen, hij zal zich er echt kunnen inleven." Een mooie dag dus voor Wardje.