Ken je iemand die geen vaccin wil? Mogelijk is dat een zedendelinquent

Nu de vaccinatiecampagne op volle toeren draait, vergeten we al snel dat er een relatief grote groep is die niet gevaccineerd wil worden. Ook in Brugge wint deze groepering aan terrein.

Vinoloog Marc Verschanst geeft duiding: "net als een gekurkte wijnfles, bestaan er ook individuen die de verkeerde weg opgaan. Ze vinden het vooral moeilijk om de realiteit te vatten. Zo denken ze bijvoorbeeld dat de vaccins microchips bevatten." Doordat men dus mentaal minder weerbaar is - meestal door een zwakke opvoeding en gebrek aan vrienden - begint men sneller in verzinsels te geloven. Maar er is meer.

Wetenschappelijk onderlegd

Uit een niet-representatief en niet weerhouden onderzoek van de Universiteit van Schwanzschniedel-Rute-im-Pimmel in Beieren, Duitsland is gebleken dat deze vaccin-weigeraars ook vaker een micropenis en een opvliegend karakter hebben. Belangrijker is echter: alle drie de gevallen die werden onderzocht bleken zedendelinquent te zijn. "Hoogst merkwaardig", reageert Verschanst, "deze rosé heeft bijzonder veel smaak, en toch niet te zoet. Wat zeg je, zedendelinquent? Franky Demon? Ah, de vaccin-weigeraars. Ja in beide gevallen klopt dat volledig."

Bewijs snel gevonden

Een korte verificatie op onze eigen sociale media bevestigt dit patroon: verre vriend Ken Pierens (32) post al maandenlang "bèèèh, schapen" op zijn Facebook wall en na lang aandringen en grote hoeveelheden Rohypnol en XTC hebben we kunnen bevestigen dat het om een micropenis gaat, alvorens Ken hebben afzetten bij de kleuterschool. Twee dagen later was het zover.

"Mensen wees bijzonder voorzichtig met deze zogenaamde anti-vaxxers", waarschuwt Verschanst nog, "de meeste van hen kunnen nog geen Bordeaux van een Bourgogne onderscheiden. Wat heb je daar eigenlijk aan?"

Vinoloog Marc Verschanst