Opnieuw prijs: stad komt met nieuwe imbeciele horecaregeltjes

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) heeft vandaag aangekondigd dat televisies in café's of restaurants niet zichtbaar mogen zijn vanop de straat. "We willen te allen tijde vermijden dat mensen voetbal kunnen kijken, ik heb genoeg van voetbal", raast de burgemeester, "we willen ook niet dat de Bruggeling opeens vanalles begint te 'beleven', daar zijn ze veel te fragiel voor. Zeker op die leeftijd." De gemiddelde leeftijd van de Bruggeling staat tegenwoordig op 87 jaar.

Nu het zogenaamde "rijk der vrijheid" met rasse schreden dichter komt wil de stad dus kost wat kost vermijden dat de verantwoordelijkheid terug bij de burger belandt. "Daarvoor zijn de Bruggelingen trouwens te dom", reageert schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld), "als we niet elk klein deeltje van hun leven zorgvuldig reguleren, dan loopt alles onmiddellijk uit de hand."

Nieuwe regeltjes

Om deze reden komt de stad dus met een nieuwe resem maatregelen: Bruggelingen zullen binnenkort hun eigen stoelen moeten meenemen op terras, horecazaken zullen hun toiletten moeten openstellen voor Roemeense truckchauffeurs en bier drinken mag enkel nog met zwembandjes aan.

En daar stopt het niet: ook restaurants delen in de klappen. Vanaf vrijdag mogen restaurants op vraag van schepen Franky Demon enkel nog gepaneerde kip met frietjes serveren en mogen kreeft en oesters enkel nog via vrije uitloop worden gehouden. Praten over voetbal is ten strengste verboden.

In het kort:

  • Eigen stoel meenemen, indien mogelijk ook eigen tafel en drank
  • Toiletten enkel nog beschikbaar voor Poolse en Roemeense truckchauffeurs
  • Bier drinken enkel met zwembandjes
  • Enkel gepaneerde kip op restaurant
  • Verboden over voetbal te praten

Opnieuw moet de horeca dus serieus investeren om de arbitraire regeltjes van het infantiele stadsbestuur te volgen. Café-eigenaar Stijn Kendeckut reageert verbolgen: "twee dagen voor het begin van het EK moeten wij alles opnieuw inrichten. Besef je wel wat voor schade we kunnen verwachten van Poolse truckchauffeurs?"