Brugge bereidt zich voor op massale exodus naar Oedelem voor EK

Terwijl men er in Brugge alles aan doet om het zo ongezellig mogelijk te maken, zet men in Oedelem alles op alles voor het EK voetbal. Zo komen er maar liefst twee grote schermen op de Markt van Oedelem.

"Brugge is passé", vindt Oedelemnaar Gert Verkeste, "de pinten zijn er te duur en je mag er toch niks doen. Hier in Oedelem zitten we tenminste niet op elkaars vingers te kijken. En een gemeentebestuur? Ik weet niet of we dat hier hebben, dat bespaart ons veel hartzeer." In Brugge doet het stadsbestuur er namelijk alles aan zodat mensen niet kunnen genieten van het EK voetbal.

Meer en meer ziet het Beernemse dorp ook dat de Bruggelingen hun eigen stad meer dan beu zijn. "Met hordes komen ze hier vanuit Brugge op café", getuigt inwoner Cary Puyst, "eerst waren het vooral vluchtelingen uit Assebroek - daar hebben ze tenslotte geen café's meer - maar nu zien we mensen van heel Brugge, zelfs uit de leprakolonie Zwakkendamme."

Honderden Bruggelingen wachten om Oedelem binnen te komen

De gevluchte Bruggelingen zien er gehavend maar gelukkig uit. "Eindelijk een pint zonder gezaag", horen we een vluchteling zuchten. Zij hebben het gehaald.

Nulpolitiek

De verklaring voor de uittocht van de Bruggeling blijkt bij hun regelzieke stadsbestuur te liggen. "Laat je een scheet in Brugge, het stadsbestuur heeft een politieverordening klaar. Voetbal? De politie zaagt. Parkje zitten? Gemeenteraad in rep en roer", zo duidt Steenstraatwatcher Janne Narten, "het Brugse stadsbestuur blinkt uit in zogenaamde nulpolitiek, een nieuwe term die ik heb bedacht en die verwijst naar de competentie van het schepencollege en het huidige bedrag op mijn bankrekening na mijn scheiding. Herline, stomme koe."

Benieuwd wat het stadsbestuur in petto heeft tegen deze ware uittocht. "Waarschijnlijk nog meer seniele regeltjes en domme foto's in de gazet", voorspelt Janne Narten.