Lissewege als perfect quarantaine-oord voor Brugge?

Nu meer en meer mensen besmet raken met het COVID-19 virus, wordt er ook nagedacht over alternatieve quarantaine opties. De Brugse ziekenhuizen moeten namelijk ook open blijven voor andere patiënten.

"We denken heel concreet aan Lissewege om onze besmette Bruggelingen te dump- ik bedoel, onder te brengen", aldus de sociale schepen Pablo Annys (sp.a), "en dat kan heel snel gebeuren." De stad probeerde het erg gehate - in Dudzele toch - dorp onlangs nog te verkopen, zonder succes.

Lissewege staat namelijk voor driekwart leeg. Volledige straten zijn verlaten en de gebouwen zijn in slechte staat. Dat is volgens sommigen de schuld van het stadsbestuur, die helemaal niks investeert in het polderdorp. "Gewoon twee assebakken voor in het café, is dat al te veel gevraagd?", aldus een verontwaardigde buurtbewoner.

"Hoe sneller we de huizen daar kunnen opvullen met zieken, hoe beter", aldus schepen Annys, " het is trouwens niet dat ze er daar zullen uitsteken: de huidige inwoners missen allen een ledemaat of twee en zijn getekend voor het leven door de Builenpest van 2018."

Het is het perfecte plan om de polders te herbevolken, dat geeft ook polderdeskundige Ken Juckte (42) toe. "De vochtigheidsgraad in de polders is 100%, dus is het normaal dat mensen er niet willen wonen", verklaart Juckte, "mensen houden het over het algemeen een jaar of twee uit, daarna veranderen ze geleidelijk in een paddenstoel."

Volledige dorpen boven Brugge staan momenteel quasi leeg, de Coronacrisis kan daar dus binnenkort verandering in brengen.