Crisis weegt zwaar op burgemeester: dit is de Fauw nu

Harde tijden voor de geliefde burgemeester Dirk de Fauw (CD&V). Door de Coronacrisis slaapt de arme man amper en heeft hij al heel wat gewicht verloren. "Ik ben zeker al dertig kilo kwijt, ik weeg nu nog amper 134 kilo", aldus een verbaasde maar vermoeide burgemeester.

Met een goed behaarde kin geeft de burgemeester een inkijkje in zijn leven als burgemeester-from-home. "Elke dag ben ik nog steeds vroeg uit de veren, rond 10-11u ben ik wakker", aldus de Fauw, "na een tas of vijf straffe zwarte koffie wissel ik van pak en laat ik de comfortabele pyjama voor wat het is en doe ik een hemd aan. Een broek draag ik niet, aangezien toch niemand dat gedeelte ziet. Zelfs mijn vrouw niet."

Vervolgens leest de Fauw alle online kwaliteitskranten - HLN.be en blauwzwartfans.be - alvorens hij begint met de dagelijkse taken. "Dat duurt toch makkelijk een half uurtje, zo overal je handtekening onderzetten." De dossiers lezen doet hij niet, 'teveel werk' klink het. "Meestal komt het wel goed, enkel met het stadiondossier had ik de bal misgeslagen. Ik had toen per ongeluk de dossiers voor de nieuwbouw van Club en de herstellingswerken aan het Jan Breydel verwisseld. Maar zie: niks gebeurd."

De telefoon rinkelt. "Het is Franky", roept zijn vrouw vanuit de andere kamer. "NIET OPNEMEN GODVERDOMME", bijt de burgemeester haar toe. Maar te laat. De burgemeester is er aan voor de moeite en veroudert zichtbaar terwijl hij zich mentaal voorbereidt op een gesprek met schepen Demon.

Met this amazing gentleman on State Street in Santa Barbara. He allowed me to shoot this image, capturing a face with lines that tell his story. Deep in thought, he sits in his wheelchair waiting, contemplating and staring into the world. A gentle man, who, although completely aware, does not speak.
Burgemeester Dirk de Fauw enkele dagen geleden

De burgemeester puft en zucht, hij ziet lijkbleek. "Dat komt door de zware Bastos die ik rook", kucht hij ons toe terwijl hij een ruime slok oude graanjenever binnenwerkt. "Pas op, ik ben kerngezond", vertelt de burgemeester terwijl hij zachtjes in een zakdoek hoest, "maar de crisis weegt op mij, dat kan ik niet ontkennen. En het is niet dat ik veel hulp krijg van het schepencollege."