Lege panden stationsplein ingevuld: bokswinkel en wapenhandel grijpen hun kans

"Een gouden kans", zo noemt Benny Deversthaen (36), uitbater van de bokswinkel Tandjes Tellen. De lege panden op het stationsplein worden vanaf volgende maand ingenomen door twee opmerkelijke zaken.

Na de talloze vechtpartijen aan het station van Brugge, grijpen twee merkwaardige zaken hun kans: een bokswinkel en een wapenhandel openen binnenkort een zaak op het Stationsplein.

Bokswinkel Tandjes Tellen is enkel geopend op schooldagen, en dat heeft een goede reden. Benny Deversthaen: "scholieren zijn onze beste klanten. Niet alleen lopen ze storm voor onze boksbeugels, we hebben ook een heel mooie ruimte ingericht, waar scholieren naar hartelust gehandicapten in elkaar kunnen timmeren."

De bokswinkel richt zich volledig tot de jeugd, en die ziet de zaken graag komen: "euh, kweetnie, ja, misschien, ja eigenlek, euh", aldus scholier Kwinanjiuvia-Kerekele D'hont (14).

Ook de wapenhandelaar is optimistisch. "Het stationsplein, dat is de natte droom van een wapenhandelaar", aldus Steven Deschacht, uitbater van de nieuwe wapenhandel verSchiet Niet. "De steile opmars van de vechtpartijen aan het station veroorzaakt een gouden eeuw voor onze branche. Binnenkort neem je gewoon de trein niet meer zonder wapen."

Brugse jongeren aan het Station, op zoek naar een gevecht