Dit is de nieuwe Katelijnestraat, en ze ziet er prachtig uit!

Over twee jaar wordt de Katelijnestraat eindelijk heraangelegd. De slechtste kasseistrook van Brugge behoort dan definitief tot het verleden. De straat wordt een autosnelweg van de Markt tot aan de E40 en wordt in zeventien fases aangelegd.

De 'snelweg'-straat wordt in zeventien fases aangelegd, en dat is heel wat volgens de handelaars. De stad vindt dit echter nodig, 'omdat we deze keer zeker willen zijn dat de juiste stenen worden gebruikt'. De fasering is ook handig om het verlof van de administratie en de verwachte faillissementen bij de onderaannemers op te vangen.

De nieuwe straat moet ook parkeerplaatsen inleveren ten voordele van extra rijstroken. "Brugge heeft een zuidelijke ontsluiting nodig, de Katelijnestraat is daar de perfecte locatie voor. We zijn dan ook trots om de E41 aan te kondigen: een snelwegverbinding van de Markt tot aan de E40", aldus de stad.

Het voorgestelde traject van de nieuwe autosnelweg

De handelaars van de Katelijnestraat werden al uitgenodigd voor de eerste buurtsessie en kregen een voorsmaakje van de toekomstige straat voorgeschoteld. Buurtbewoners werden niet uitgenodigd, aangezien die volgens de stad 'geen geld binnenbrengen'.