Langverwachte afscheidsconcert Van Jets op 1 mei

De Red Rock Rally, al decennia de vaste waarde op 1 mei, heeft de Oostendse rockband The Van Jets kunnen strikken voor hun 25ste editie. Hun afscheidsconcert, volgens de organisatie. "Geen dag te vroeg", zo klinkt het bij het publiek.

Het wordt een heuse feestdag, donderdag 2 mei. "Dan is het eindelijk over", zo slaakt Benny Kalloot een zucht van opluchting. "Al vijftien jaar het ene na het andere kutalbum met de arrogantie van van een kleuter in een zandkasteel. En dan nog in dat West-Vlaams Engels."

Voor het concert wordt samengewerkt met de Oxfamwinkel uit de Leopold-II Laan. "We zijn erg trots op deze samenwerking. We hebben hier hele kasten vol onnozele kleren die Johannes Verschaeve (frontman van de band, nvdr) tijdens het concert kan dragen."

Dat het genoeg is blijkt ook uit het programmaboekje van het festival: 'het langverwachte laatste concert' is slechts het voorprogramma van de hoofdact 'lekker zuipen omdat de Van Jets ermee stoppen'. "De bars blijven dan ook iets langer open, zolang er niet gehuild wordt", kondigt organisator Hans (sic.) aan.