Woensdagmarkt wordt Multiculturele Marokkaanse markt

Vertegenwoordigers van het vroegere Centrum voor Gelijke Kansen ‘Unia’ stelden deze ochtend een nieuw concept voor. De traditionele Brugse woensdagmarkt zal plaats ruimen voor een multiculturele markt met diverse, grotendeels Marokkaanse en Tunesische standhouders.

“Dit is iets waar de Bruggeling al lang op zit te wachten”, glundert Unia-voorzitter Bram Lambrechts, “de Bruggeling wil mee in de 21ste eeuw. Multiculturele markten zijn daar een integraal deel van.” Daarmee komt een einde aan één van de oudste versmarkten van Vlaanderen. De nieuwe markt is geïnspireerd door de bekende Brusselse Zuidmarkt.

Organisator Unia bevestigde al enkele nieuwe standhouders: “in plaats van de traditionele slager komt er een halal-slachter, die écht vers verkoopt. De slachting gebeurt dan ook ter plaatse. Er komt ook een boekenwinkel van Oxfam, en een eco-stand verse producten uit Nepal, zoals mutsen, Himalaya zout en ijs.” Verder komt er een Somalische minitapas-bar en een waterpijpshop.

Politieke partij Groen steunt het initiatief. Fractievoorzitter Reuse vindt het bewonderenswaardig dat de markt komaf maakt met plastieken zakjes: “al wie een plastiek zak bezit krijgt een gasboete.”