Zeebrugge zet zich schrap voor invasie immigranten uit Antwerpen

Deze zondag gaat in Zeebrugge de 'Mars Voor De Veiligheid' door. De mars wordt georganiseerd door Vlaams Belang en hoopt op zo'n 200 deelnemers.

"Nog meer immigranten", zucht André Deprest, inwoner van het havendorp. "Die Irakezen en Syriërs vielen best mee, maar als ze beginnen importeren vanuit Antwerpen en Brabant dan hoeft het voor mij niet meer." Het dorp ziet de influx van niet-Vlamingen duidelijk niet zitten.

Ook Marie-José, uitbater van het bekende frietkot 't Kastaarke ziet de invasie vanuit Antwerpen niet zitten: "opnieuw constant die mop van 'zaad oep a frietjes', het mag gedaan zijn. Vlaanderen terug aan de Vlamingen, dat die halve Hollanders van over de Schelde oprotten."

Dries Van Langenhove, bekend van de scoutsreclames, zal de menigte toespreken vanop het dorpsplein. Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat Van Langenhove de lijst van Vlaams Belang zou aftrekken.

De redactie van De Brugse Stem is bijzonder trots om te melden dat dit artikel is goedgekeurd en grappig bevonden door Wouter Rommel, via het mediakanaal Facebook.