Klimaatactivisten raken niet eens over grappige slogans: klimaatmars afgelast

Nadat eerder bekend raakte dat ook Brugge een klimaatmars krijgt, gingen de organisatoren op de woensdagmarkt flyeren en ideeën opdoen. Nu blijkt dat ondanks de grote steun voor hun project, de klimaatmars toch niet zal doorgaan. De reden? De activisten raken het maar niet eens over de grappige slogans die ze zullen gebruiken.

Nadat de scholieren in Brussel hun creativiteit de vrije loop lieten gaan en met slogans als 'Our climate minister is a Joke (Schauvliege nvdr)', 'Niet meer water, maar meer bier!' en 'Oostende is debiel, het MAG overstromen' de politiek wakker schudde, wil ook Brugge niet onderdoen.

"We hadden een shortlist opgemaakt, waar de groep dan op kan stemmen. Maar op het laatste moment zijn er enkele jongeren bijgekomen, en die hebben allemaal op 'Kongo is van ons gestemd'", treurt scholier Saskia Vergoote (15). Uiteraard konden de jongeren dat niet laten gebeuren. "Stel je voor, 10,000 man die betoogt voor de herovering van Congo, dat zou wereldnieuws zijn!"

"Inderdaad, wereldnieuws", zo reageert Jeroen V, voorzitter van de PVHC, de Partij voor de Herovering van Congo. "Ik snap niet dat die trut daar het positieve niet van inziet. Mochten we Congo terug bezetten konden we al ons afval daar dumpen. Dat is toch net goed?"

Wanneer en of de mars alsnog doorgaat is niet geweten. De PVHC is in ieder geval van plan om zelf een actie op poten te zetten. "We willen een ruil overwegen: wij krijgen Congo terug, en we geven Oostende aan Kabila", aldus voorzitter Jeroen.