Schepen van sport Franky Demon daagt bejaarde (94) uit tot worstelmatch

Schepen van sport Franky Demon komt met een opvallende uitdaging, ter gelegenheid van het Europees kampioenschap 'Catch Wrestling' in het Tempelhof: "ik wil een partijtje worstelen met eender welke bejaarde die het denkt aan te kunnen", zo klinkt het ambitieus bij de Brugse sportschepen.

Momenteel is Bernard Vandamme de enige Vlaamse deelnemer aan het kampioenschap maar met zijn uitdaging hoopt de schepen hier verandering in te brengen. "Worstelen is altijd een passie van mij geweest, van toen ik nog bij de KSA zat. Toen worstelden we ganse dagen, met pompende technomuziek op de achtergrond", legt Demon uit, "helaas ben ik nu al wat ouder (14, nvdr) en moet ik op zoek naar generatiegenoten."

Marie Vandecapelle

Marie Vandecapelle, 94 jaar oud, gaat nu graag in op die uitdaging. "Ik denk dat Franky mij schromelijk onderschat. Ik bijt zijn oor af en dop het in mijn koffie. En dan brei ik er een sjaal mee." Vandecapelle is niet aan haar proefstuk toe. Tijdens de laatste wereldoorlog stopte ze al een Duitse tank met een doos wafels. Daarna ging ze zo hard op de zuip dat ze onderweg naar huis tegen het Belfort liep. Daarom staat de toren nu scheef.

Catch Wrestling gaat door op 9 maart in sportzaal Tempelhof op Sint-Pieters.

meer op eurostars-wrestling.be