Kerstman slaat Sint-Jozef (over)

Groot nieuws uit het kabinet van de Kerstman: dit jaar ging hij niet langs bij Sint-Jozef. De gierigaard gaf aan dat hij geen geld wou steken in kinderen die waarschijnlijk toch niet braaf waren geweest dit jaar.

Hij laat een uitgebreide kaart zien waarop zijn route door Brugge getekend staat - maar Klein-Korea is eruit gescheurd. Opvallend is dat ook het huis van schepen Franky Demon (CD&V) er niet opstaat, ‘omdat hij in de scouts een kindje in het ziekenhuis had geklopt’. “Logisch,” weet die ons te vertellen, “dat kutkind had mijn koek gepikt. En ik vond dat ze een lelijke neus had.

Even later geeft de Kerstman toch toe dat hij ook niet meer over St-Jozef wou vliegen omdat de lucht daar te vervuild is. “Als een baby in bijvoorbeeld Sint-Andries of Koolkerke weent, wordt die aan de borst gelegd. Als een baby in St-Jozef weent, steken ze die een saf in de mond. Het effect is hetzelfde, maar in de andere deelgemeenten heb ik dus meer kans om blote borsten te zien.

Verder vertelt hij dat zijn rendieren anders toch allemaal hondsdolheid zouden krijgen van de Sint-Jozefse jeugd. Om die reden, zegt hij, slaat hij iedereen die van Sint-Jozef komt. Hoewel het niet expliciet vermeld wordt, vermoeden we dat daar nog ‘over’ moet nakomen.

Geschreven door KJB