Is boer Ward Verbrugghe uit Zuienkerke de volgende James Bond? "Enorm vergezocht, maar niet onmogelijk"

Wordt groenteboer Ward Verbrugghe (68) uit Zuienkerke de volgende geheime agent van het Verenigd Koninkrijk? Volgens betrouwbare bronnen in de landelijke gemeente, zijn neef Jean-Pierre, zou het heel goed kunnen.

Volgens neef Jean-Pierre zou Ward de perfecte James Bond zijn: "Ward leeft al heel zijn leven een avontuurlijk leven, zo ging hij vroeger altijd naar de Moezel op reis, in plaats van de Ardennen. Ward kan ook een mondje Engels, al gebruikt hij wel nog vaak het n-woord. Verder doet hij al zijn stunts zelf, op zijn tractor." Ward zou ook al eens in Nieuwpoort zijn geweest, en dat ligt meer naar de kanten van Londen, weet Jean-Pierre.

Niet overtuigd

Ward zelf is eerder voorzichtig: "voor minder dan twintig euro doe ik het niet", zo reageert hij vanuit de toiletten van het Boldershof waar hij een handeltje in poldercoke heeft opgezet.

Filmkenner Bart Vermeulen is minder overtuigd: "ik kijk niet naar kinderachtige bagger zoals James Bond dus ik weet het niet, maar ik denk dat het bijzonder vergezocht is."

Ward zou niet de eerste bekende acteur uit Zuienkerke zijn: ook Tom Bigcock, de half-Engelse wielrenner en porno-acteur is afkomstig uit het polderdorp. Ward zou wel de eerste zijn die niet in de bak heeft gezeten, en dat is toch wel zeldzaam in een dorp als Zuienkerke.