Illegaal lockdownfeestje stilgelegd in school met leerkracht en meerdere leerlingen

Een slag in het gezicht van de burger die zich al maanden aan de regels houdt, zo communiceert de lokale politie nadat het opnieuw een lockdownfeestje heeft moeten opbreken.

"Ze worden brutaler en brutaler", getuigt nieuwbakken korpschef van de Brugse lokale politie Johan Verminnen na de interventie in lagere school Sint-Leo op Sint-Pieters, "tientallen jongeren hadden een ruimte in de school ingepalmd om samen volledig los te gaan op rekensommen. Er was zelfs een leerkracht aanwezig."

Gewoon "rekensommen"

Waarom blijft dit toch gebeuren? Wij vroegen het aan Pieter Degrootte (14), één van de opgepakte jongeren. "Mijnheer wij waren gewoon onze rekenoefeningen aan het maken. Akkoord, we speelden wat muziek van Marco Borsa-" Opeens stormt korpschef Johan Verminnen de ruimte binnen en vat de tiener bij de kraag. "HEB JE DAAR SABAM OP BETAALD, FUCKING KAKKERLAK??", briest hij. Hij gaat volledig los en slaat de tiener vol in het gezicht. Het bloed stroomt langs zijn gezicht.

Korpschef Johan Verminnen was aanwezig bij de arrestatie van de aanwezige leerkracht

Na enkele minuten kalmeren kunnen we het interview voortzetten. "D- d- dus we zaten in dezelfde ruimte ja, maar echt wel met onderlinge afstand", gaat de tiener verder, maar opnieuw wordt hij onderbroken. "Onderlinge afstand mijn kloten", flapt Verminnen eruit, "dit was een homoseksueel seksfeestje en je weet het. NESTBEVUILER!"

Slag in het gezicht

We spraken ook met de aanwezige leerkracht, die aankijkt tegen minimum twee jaar effectief. "Meneer, ik doe gewoon mijn job. Ik weet echt niet goed wat ik hierover moet denken."

De Brugse politiek weet dat alvast wel: "een slag in het gezicht van elke gehoorzame burger. Zonder teveel te willen dehumaniseren, maar ik hoop dat ze die leerkracht voor de rest van zijn leven de bak in draaien", reageert schepen van onderwijs Ann Soete (CD&N-VLD), " In onze tolerante en diverse samenleving is er nul komma nul plaats voor deze honden."