Nadat expert vierde corona-golf voorspelt, voorspelt Bruggeling ook vijfde en zesde golf

De coronacijfers gaan al een hele tijd weer de slechte kant uit. Met z'n allen gaan we nog maar eens in lockdown, met de hoop dat het normale leven tijdens de zomer toch een klein beetje kan terugkeren. We houden ons allen vast aan dat klein beetje hoop dat alles ooit terug goed komt.

"Dat is buiten mij gerekend", vond expert en micro-penisbioloog Herman Goossens, die prompt een vierde golf voorspelde in de hoop om zo tot het select kransje corona-experts te mogen behoren. "Waarom mogen al die andere experten zo vaak bij de VRT passeren?", vraagt Goossens zich luidop af, "ben ik ook geen expert? Of ben ik gewoon niet welkom bij de VRT omwille van mijn homofobe en racistische standpunten? Dat is toch mijn persoonlijke mening? Daar heeft de VRT niks mee te maken."

Herman Goossens gaf het interview vanuit zijn buitenverblijf in Thailand

Daarom dus dat Goossens beroep deed op het linkse weekblad Humo om zijn dramatische bijdrage tot bij het brede publiek te krijgen. Volgens de ex-vrouw van Goossens ("bij zo iemand hou je het gewoon niet vol") heeft zijn pleegmoeder het bewuste artikel in Humo met zijn domme kop al ingekaderd en aan de muur gehangen. "Nu is hij binnen", klinkt het daar, "nu is hij een échte expert."

Bruggeling steekt Goossens de loef af

Echter, Bruggeling Alain Vanassche-Balzak (34) - zelf ook amateurwetenschapper - stak de geplaagde expert meteen de loef af door een vijfde én een zesde golf te voorspellen. "Ja ik ben zelf ook een amateur", getuigt Balzak, "daarom dat ik nu het totaal niet nodig is de mensen nog eens goed op stang jaag. Ik heb trouwens ook al de derde én vierde Golfoorlog, een tweede hongersnood in Somalië en de val van de regering De Croo voorspeld. Enkel met wetenschappelijk correcte modellen natuurlijk."

Grote Reisduif-Wetenschapsprijs

Vanassche-Balzak maakt na zijn gewaagde voorspelling nu kans om de grote Reisduif-Wetenschapsprijs van de parochie Sint-Gillis te winnen. "Dat is toch een prestigieuze prijs", getuigt schepen Minou Esquenet (CD&V), "wellicht het hoogst haalbare in de Brugse regio." De laatste winnaar van de Reisduif-Wetenschapsprijs was Henri Decorte, die een monteerbare lamp uitvond die je aan je pint kan bevestigen, zodat je ook in het donker gemakkelijk kan blijven drinken tijdens het rijden. "Uitzonderlijk innovatief en zo blank als iets", was de motivatie van de juryvoorzitter Jan De Cock toen.