Iedereen blij dat tafelschuimster die horeca voor tientallen euro's oplichtte, jarenlang achter de tralies gaat

De Brugse strafrechter heeft Nadine W. (49) nog maar eens veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf. "Eigenlijk wou ik haar direct honderd jaar of een dodelijke injectie geven, maar in de Belgische rechtstaat kan dat niet. Arm België", reageert de anonieme rechter.

De volledige bevolking is hoe dan ook erg tevreden dat de beklaagde, die geregeld een crocque monsieur of een koffie bestelde en nooit betaalde, voorgoed achter de tralies vliegt. "Wij kloppen ons op de borst, we zijn blij dat we eindelijk de grote criminelen aanpakken", verklaart de woordvoerder Hans Woeste van het openbaar ministerie. "Mensen zoals haar zouden eigenlijk veel zwaarder moeten gestraft worden. Een crocque bestellen en niet betalen, wie doet dat nu? Ik zou graag marteling en vierendeling willen vragen, maar dat mag niet. Arm land", reageert Woeste.

Overgemediatiseerd?

Dat de hele saga integraal wordt opgepikt door verschillende nieuwswebsites, is volgens zowel de rechtbank als het openbaar ministerie geen probleem. Dit speelt helemaal niet in het nadeel van de beklaagde en zo kunnen de mensen thuis ook een mening vormen, denkt Hans Woeste van het openbaar ministerie. "Mijn kleine Thomas (6) ziet haar het liefst opgehangen worden op de Markt in Brugge. Of een steniging. Slimme jongen, hij zal het nog ver schoppen."

Toch niet iedereen tevreden?

"De horeca wordt weer genegeerd", reageert een gefrustreerde woordvoerder van de vereniging HoreKust Alain Ternet (34). "Akkoord, ik zou ook de doodstraf gevraagd hebben. Ze kwam hier een Cola Zero drinken en heeft die nooit betaald. Maar de doodstraf mag hier niet meer. Arm Vlaanderen." Daarom gaat HoreKust nu procederen om toch nog een schadevergoeding van de veroordeelde te verkrijgen. "We zijn redelijk, we willen een miljoen miljard, en honderd zweepslagen. Dat zal ze leren."