Groen vzw wil strijd staken en vraagt compensatie voor Clubstadion: '€300, een mp3-speler en een asbak'

Groen vzw, de vereniging die de bouw van een nieuw voetbalstadion tegenhoudt, heeft een compromis voorgesteld. Het stadion mag er komen, maar dan moeten er wel compensaties volgen.

"Wij trekken onze rechtzaak in, maar dan willen we er wel iets voor terug. Concreet denken we aan €281,50, een mp3-speler van Sony en een asbak", reageert voorzitter van de vereniging Sunshine Astro Vervecke (59). In ruil daarvoor mogen ze heel Sint-Pieters volbouwen en liefst zo lelijk en goedkoop mogelijk.

Enkele Clubsupporters, onder leiding van Bart Borrelmans (34) uit Sint-Jozef, zijn intussen een inzamelactie gestart om de €281,50 samen te krijgen. Nadat honderden Clubsupporters al hun spaargeld hebben ingelegd, staat de teller momenteel op €19,40. "Ik denk dat we er wel geraken", reageert Borrelmans vanuit café de Westminster, "Jurgen komt volgende week terug van vakantie en heeft nog Turks geld over, dat is meer waard."

Het bestuur van Groen vzw wil nog benadrukken dat hun procedures tegen het toekomstige stadion niet van opportunistische aard zijn, en dat er wel degelijk een 'systeem' in hun denkwijze zit. "Het lijkt misschien vreemd dat we ons bekommeren over Sint-Pieters, terwijl we allen in de mooie groene villawijken op Sint-Michiels wonen", verklaart Vervecke, "maar de waarheid is dat we de minderbedeelde Bruggelingen gewoon en hak willen zetten. Zo verschillend zijn we dus niet van de gewone Bruggeling."