Hooggeplaatste Brugse politici proberen KVO om te kopen

Gisteren werd er in de Cameron Diaz Arena een flagrante poging tot omkoping vastgesteld. De Brugse toppolitici Franky D. en Minou E. probeerden de Kustboys met harde plata te overtuigen om nu zondag zéker te verliezen tegen AA Gent. Op die manier zou Club Brugge zo de Champions Play-Off voor de eerste keer in zijn geschiedenis missen.

Als Club Brugge de strijd voor de vierde plaats verliest, kunnen ze namelijk de Champions League helemaal vergeten en kan de stad het vrijgekomen politiebudget gebruiken om de tuin van politieke rivaal Pablo Annys (Vooruit) om te ploegen en er  een overstromingsgebied in te richten.

Brandende autobanden

De anonieme Brugse schepen Franky D. werd betrapt op het toesteken van twaalf euro aan de voorzitter van Oostende Frank Dierckens. Toen die laatste niet kon teruggeven van twintig euro ontstond er een heuse vechtpartij. Omstaanders hoorden Franky D. luidkeels tekeergaan en al snel hing de geur van brandende autobanden in de lucht.

Terwijl de brandweer en de oproerpolitie druk in de weer was met het kalmeren van de hooliganistische schepen, probeerde die andere schepen Minou E. een speler van KVO te betalen via Payconiq. Toen de speler weigerde, verloor Minou voor de zoveelste keer haar zelfbeheersing en begon ze de speler af te dreigen tot hij haar een QR-code voor €3,40 presenteerde.

100% zekerheid

De pogingen tot omkoping faalden echter, maar dat maakt maar weinig uit. KVO heeft van heel het seizoen geen deftige match gespeeld en verliest 100% zeker. Het zal een zwarte dag zijn voor voetbalminnend Brugge, maar gelukkig zal Remco opnieuw met sprekend gemak Luik-Bastenaken-Luik op zak steken. Uiteindelijk is het overduidelijk dat voetbal een spelletje voor mietjes is, en koers is een sport voor echte atleten.