Hondenweide op Sint-Kruis volledig ondergescheten door onbekende dader

Het enige hondentoilet op het Brugse grondgebied in de Watervlietstraat in Sint-Kruis is sinds eergisteren volledig ondergescheten. Het gaat in dit geval niet om uitwerpselen van honden, maar wel degelijk om menselijke ontlasting die tot in de omliggende straten te zien is.

"Het is echt te gortig", klaagt buurtbewoner Annick Lootens, "dit is ook niet de eerste keer: vorige maand was het ook al van dat." Volgens Lootens gaat het om dezelfde dader: een bebrilde man van middelbare leeftijd, maar met een kinderlijke grijns op zijn gezicht. "Hij geniet er ook duidelijk van", getuigt de buurvrouw van Annick, "vorige maand zong hij luidop scoutsliedjes terwijl hij alles onderschijtte."

De mogelijke dader verspreidt al langer vreemde foto's op sociale media

Potentieel

Volgens buurtbewoner Bertrand Deschutter gaat het niet om een man van middelbare leeftijd, maar eerder een adolescent die zich wat onwennig voelt in zijn eigen lichaam: "je zag dat hij niet goed in zijn vel zat, en dat hij zich duidelijk afvroeg of hij zijn potentieel wel ten volle benut", aldus Bertrand, "nee ik was niet bepaald onder de indruk."

De vraag blijft natuurlijk: waarom? Volgens verschillende experten gaat het om een retaliatie in de familiesfeer. "Ik vermoed dat de dader is buitengezet bij zijn schoonmoeder omdat de hond des huizes betere conversatie kan maken, maar wie ben ik", aldus een man die zijn eigen naam niet meer weet en het aan ons vraagt wtf