Sint-Jozef krijgt robotpriester nadat vorige pastoors spontaan ontbrandden

We volgen een boot van de Belgische marine die uit Zeebrugge het Boudewijnkanaal komt opgevaren om de nieuwe priester naar zijn werkplek te brengen. “Het is te gevaarlijk om aan land te komen,” aldus eerste adjudant Schietkrahm, “daarom moet de priester met een sloep naar de wal varen.

Op de vraag of dat de belastingbetaler niet te veel kost, heeft de adjudant een antwoord klaar: “Wij gaan hierna nog verder om tegen de Scheepsdalebrug te varen, om onze succesvolle gezamenlijke oefening met de Oekraïners aan de Krakelebrug te herhalen.” (de Oekraïners bliezen kort na de oefening de brug tussen Rusland en de Krim op, nvdr.)

Congolese priesters

Bliep bloop blep”, aldus de volledig normale priester die door het bisdom naar het missiegebied Sint-Jozef werd gestuurd. “We twijfelen of het resultaat zal hebben, maar aangezien Congolese priesters het te onveilig vinden in het door rebellen gecontroleerde Sint-Jozef, hebben we niet veel keus.” aldus Lode Aerts, de bisschop van Brugge. “Het is immers niet de eerste keer dat de kerk zich openstelt voor wetenschappelijke innovaties achter het altaar. De mythe dat het christendom wetenschappers bestempelt als heidenen is volledig onterecht. We hebben al sinds 2012 geen ongelovigen meer levend begraven.

Een missiekring in Sint-Andries nam zich al voor om ondergoed in te zamelen. Er wordt wel een warme oproep gedaan vanuit de gemeente om ze deze keer wél te wassen, “want die vorte scheetgeur van Pol Van Den Driessche moeten we niet weer hebben”, luidt het vanuit de Sint-Jozefse katholieke gemeenschap, die gekend zijn voor hun dankbaarheid tot in Steenbrugge. De vrijwilligers zijn van plan de voedselpakketten voor het nieuwe missiegebied in dit ondergoed te verzamelen, zodat ze geen propere lakens moeten gebruiken.

Geschreven door KJB