Hendrik Bogaert: "iedere provincie heeft een Hendrik Bogaert-imitator nodig"

Hendrik Bogaert, CD&V-lijsttrekker voor de Kamer in West-Vlaanderen, wil in elk huis een Hendrik Bogaert-ballon, meer Hendrik Bogaert-posters én in elke provincie een door de overheid betaalde Hendrik Bogaert-imitator.

Vorig jaar 50 geworden, maar de tijd heeft geen vat op Hendrik. Tussen 2011 en 2014 was hij al eens staatssecretaris voor Ambtenarenzaken. Toen hervormde Hendrik Bogaert de volledige administratie zodat er nu in elk overheidskantoor gratis garnalen te verkrijgen zijn. "Na een tijdje kregen de mensen er genoeg van. Nu ligt er elke morgen een berg rotte garnalen te stinken voor de ingang", getuigt ambtenaar Dries Viers.

“Er moet in ons land een geloofwaardig plan komen om minstens één Hendrik Bogaert-imitator per provincie te voorzien.”

En dat proeft naar meer. “Volgens mij gaat het tijdens deze verkiezingen vooral over mezelf”, opent hij. “Er moet in ons land een geloofwaardig plan komen om minstens één Hendrik Bogaert-imitator per provincie te voorzien.”

Nederland heeft een plan waarbij ze 50 miljard euro voorzien voor het klimaat, is dat niet belangrijker dan Hendrik Bogaert-imitators?

Klopt. Ik kijk graag naar hoe onze noorderburen het aanpakken, maar daar zijn ze mis. Als je zou redeneren op tien of twintig jaar tijd, dan moet er in elke gemeente een Hendrik Bogaert-imitator beschikbaar zijn. Die zorgen ervoor dat er zodanig veel alternatieve energie is, dat je geen fossiele brandstoffen meer nodig hebt. Als je staat te tanken, wil je niet het gevoel hebben dat je het salafisme steunt. (kijkt verward rond zich heen)”

Jan Claeys, de huidige Hendrik Bogaert-imitator van de provincie West-Vlaanderen
Hoe denk je dat ik het zover heb geschopt in de politiek?

Onlangs verklaarde u dat u graag partijvoorzitter wil worden. Hoe reageerde huidig voorzitter Wouter Beke op die verklaring?

"Kijk. (kijkt uit het raam met open mond, kijkt dan opnieuw verward rond zich heen, nvdr). Wat? Ah, Wouter Beke. Die zei niks. Of toch, die zei misschien iets maar ik heb niet geluisterd. Hoe denk je dat ik het zover heb geschopt in de politiek?"