Na zwembad wil Demon nu ook oorlogsschepen van de Marine gebruiken

Schepen Franky Demon (CD&V) klaagde eerder al aan dat het fonkelnieuwe zwembad van de Marine niet opengesteld is voor de buurtbewoners. Nu gaat de schepen dus nog een stap verder.

Demon wil dat Defensie haar oorlogsschepen ter beschikking stelt van de stad Brugge. "De schepen kunnen goed van pas komen om de orde te bewaren in de stad. Al te vaak moet de politie ingrijpen om relletjes tussen Sint-Pieters en Sint-Jozef te voorkomen. Wat als we nu een fregat op het Boudewijnkanaal zetten?" Buiten ordehandhaving ziet Demon ook nog andere functies voor de schepen: "we zoeken nog een locatie voor de CD&V zomerbarbecue. Een boot zou leuk zijn."

Annexatiedrang?

De populaire schepen benadrukt echter dat de buurgemeenten geen angst moeten hebben. Demon wil geen ultimatums stellen, maar wil enkel de 'Bruggelingen verenigen'. "Het klopt dat er veel Bruggelingen in Varsenare wonen, het is niet correct dat Varsenare geen deel is van Brugge. Of Sijsele bijvoorbeeld", stelt de schepen, "een oorlogskruiser op het kanaal Brugge-Oostende kan Hendrik 'niets doen' Bogaert misschien op andere gedachten brengen." Er worden binnenkort plannen gemaakt, laat de schepen nog weten.

Het oorlogsplan dat uit de zak van Demon viel na het interview