Hartverlammende cliffhanger in nieuwe 'Franky & Nico'-filmpje. "Niet meer menselijk" volgens voorzitster gelijknamige fanclub

Dat er in Brugge politiek op tòpniveau bedreven wordt zal geen weldenkend mens tegenspreken. Vooral Franky Demon en Nico Blontrock oogsten bijzonder veel intellectueel respect van hun collega's met de intelligente filmpjes die ze geregeld posten via hun facebookpagina 'Franky & Nico'. Maar volgens de voorzitster van de gelijknamige fanclub, Rita Vannier, gingen ze deze keer té ver.

Rita Vannier (vanuit AZ St. -Jan): "Ik lig momenteel op de afdeling hartbewaking. Ik zal u moeten doorverwijzen naar mijn zus Zita, die nu de honneurs waarneemt. Ik vraag haar om u op te bellen."

Eventjes later rinkelt de telefoon. We krijgen een gebroken vrouw aan de lijn.

Zita Vannier (vervangend voorzitster 'Franky & Nico Fanclub'): "Luistert, wij waren gisteren gewoon naar Familie aan het kijken toen mijn zus mij in paniek opbelde. Snakkend naar adem vroeg ze mij of ik het nieuwe filmpje op 'de Facebook' al gezien had? Dat was enkele seconden voor ze die hartaanval kreeg... (stil) Ze overdrijven, meneer... Franky en Nico zijn toffe gasten, maar de suspens in het filmpje dat ze deze keer gemaakt hebben is er over. Zo'n cliffhanger kan een normaal mens niet meer aan."

Zita Vannier: "Ze overdrijven meneer."

DBS: "Lucht gerust uw hart."

Zita Vannier: "Ik zal het beschrijven: in het filmpje zien we onze helden staan ergens te velde. Nico zegt: 'Franky weet het, en Nico weet het... Maar weet JIJ het waar we hier staan?'... Ik zat al luid 'Néé, néé Nico, Zita weet het niét! Vertél vertél!!!" te roepen, en dan zegt Mong (Franky Demon, nvdr.) doodleuk: 'Ontdek het over enkele dagen op 'de Facebook' van Franky en Nico! Ja Zég! Gelukkig heb ik geen hartziekte of ik mocht naast mijn zus in de ambulance gaan liggen! Eerst zo de spanning opbouwen en dan zeggen dat we het pas over enkele dagen op 'de Facebook' zullen ontdekken! Zoiets doe je je fans niet aan. Ik overweeg serieus om de fanclub op te doeken."

Het bewuste filmpje. Waarschuwing: niet voor intellig.., sorry, gevoelige kijkers.

Volgens Professor mediatechnieken Ben Ikkerbij is het helaas een trend dat de grens in zo'n filmpjes telkens verlegd wordt.

Ben Ikkerbij: "De filmpjes van Nico en Franky worden met argusogen door het mediawereldje gevolgd. Ze zijn zonder meer trendsettende grensverleggers te noemen. Het over zichzelf spreken in de derde persoon vind ik vooral clever! Je voelt je als kijker nòòit, maar dan ook nòòit overschat. Stérk! Ik vermoed dat Studio 100 hun volledige content DNA gebaseerd heeft op de look & feel van die filmpjes, maar ik heb geen bewijs."

De voltallige redactie van De Brugse Stem wenst Rita Vannier alvast een spoedig herstel.